Miniprojektor stor som en handflata

Tillverkaren Dell har lanserat en projektor med minimala mått. M109S är strax över 10 cm lång och har en vikt på under ett halvt kilo.

Att använda en projektor för att hålla en presentation eller demonstration har mer eller mindre blivit praxis inom företagsvärlden. Därför tvingas många bära med sig en projektor utöver en bärbar dator. Det är här Dells nya miniprojektor kommer in i bilden.

Vanliga projektorer väger omkring två kilo och är ungefär lika stora som en normal bärbar dator, men betydligt tjockare. Dell M109S är däremot mindre och lättare. Vikten är strax över 400 gram och volymen 340 kubikcentimeter. Detta kan liknas vid en enlitersförpackning mellanmjölk – delat på tre.

På grund av de kompakta måtten kan Dell M109S inte ståta med påkostade specifikationer, utöver storleken och vikten. Den maximala upplösningen är udda nog 858 x 600 pixlar och det är endast möjligt att ansluta bildkälla via VGA- eller kompositingång. En smart lösning är dock att nätadaptern är av samma typ som de flesta av Dells bärbara datorer använder.

Enligt de första testerna ska projektorn prestera tillräckligt bra för att kunna användas under presentationer och enklare filmvisning. Färgerna är dock inte lika klara som hos vanliga projektorer.

Priset för Dell M109S är satt till 499 dollar och finns redan att köpa i USA. Om eller när projektorn lanseras i Sverige är ännu inte känt.

Källa: Engadget.