Packard Bell släpper lilldator

Denna gång är det Packard Bell som lanserar en minimal bärbar dator. Datorn heter "dot" och bjuder bland annat på 160 gigabyte hårddisk.

Vid det här laget är det inte många tillverkare kvar som inte släppt en billig laptop i segmentet som Asus introducerade med Eee PC. Packard Bell får därför ses som att vara relativt sent ute. Företaget är dock mycket stora i Europa och det kommer därför inte dröja länge tills modellen går att köpa i svenska butiker.

Precis som många andra netbooks är "dot" en liten dator med 8,9 tums-skärm, med upplösningen 1024x600 pixlar. Packard Bell hävdar att företaget arbetat hårt med att klämma in ett extra stort tangentbord. De är därför säkra på sin nya produkt.

If the notebook is the main family car, then the dot is a scooter.

Dot har en typisk konfiguration med 1,6 GHz Atom-processor och en gigabyte minne. Hårddisken klarar 160 gigabyte. Detta är mer än den vanligare kapaciten 120 GB som många andra datorer i klassen är utrustade med. Övrig hårdvara är trådlöst nätverk med 802.11b/g, tre USB-portar och inbyggd kortläsare. Webbkamera och 3G-instickskort finns som tillägg.

Den kompakta bärbara datorn dyker upp i butiker i november. Det rekommenderade priset är 399 euro. För ledtrådar om hur datorn kan tänkas fungera – ta en titt på SweClockers stora test av netbooks.

Källa: Packard Bell.