Antecs skelettlåda på väg

Antec är på väg att lansera en datorlåda som inte ser ut som någonting annat. Skeleton är tänkt som ett alternativ till riktiga entusiaster som älskar hårdvara.

Amerikanska Antec har en lång historia av väldesignade datorlådor. De kanske mest kända modellerna är P180 och uppföljaren P182. Dessa skapelser kännetecknas av en mycket god konstruktion med bra balans mellan utrymme, kylförmåga och ljudnivå.

Med datorlådan Skeleton gör Antec sitt yttersta för att sticka ut från mängden. Modellen är främst riktad till renläriga entusiaster som byter hårdvara som andra byter kalsonger.

En snabb titt på de första pressbilderna avslöjar att Antec behållit det mesta av designen från konceptversionen som visades upp på Computex i början av året. Chassiet består till största delen av en ställning som höjer upp moderkortsplåten och ramar in en stor 250 mm fläkt i taket.

Fronten består av en enda skena med strömbrytare och anslutningar för USB, Firewire, E-SATA, hörlurar och mikrofon.

I lådans botten finns utrymme för nätaggregat och expansionsenheter som hårddiskar och dvd-brännare. Ovanför vilar moderkortsplåten med plats för modeller i ATX-storlek. Den nedre sektionen kyls av en 92 mm-fläkt. Här finns också gott om bikakemönstrat galler som kan dölja överblivna kablar.

Egenskap

Värde

Formfaktor

ATX

Dimensioner (HxBxD)

31,75 x 37,6 x 41,9 cm

Vikt

7,02 kg

Material

0,8 mm stålplåt, plastram

5,25"-platser

2 st. externa

3,5"-platser

2 st. interna

Kylning

1 st. 250 mm Tricool LED, 1 st. 92 mm

Anslutningar

2 st. USB 2.0, Firewire, E-SATA, hörlurar, mikrofon

Nätaggregat

Medföljer ej

Pris

1 600 kr

Att använda ett såpass öppet chassi som Skeleton har både fördelar och nackdelar. Till fördelarna hör givetvis att det blir lätt att byta hårdvara och att prova ut olika kylningsmetoder. Dessutom är det alltid trevligt att titta på vackra komponenter. Problemområdet gäller främst säkerheten. Den som har husdjur eller småbarn bör titta på en annan modell, alternativt kasta ut katten.

Antec Skeleton beräknas finnas på butikshyllorna i mitten av oktober. Priset kommer att hamna på cirka 1 600 kronor.

Källa: Antec