Sony återkallar Vaio TZ

På grund av överhettningsproblem återkallar Sony flera modeller i Vaio TZ-serien bärbara datorer. Totalt handlar det om hela 440 000 datorer.

Vaio TZ är en familj lyxiga ultraportabla datorer från Sony, som kombinerar bra prestanda med låg vikt och en praktisk storlek. En typisk modell har Core 2 Duo-processor, 11 tums-skärm, batteritid på upp till sex timmar och en vikt på 1,2 kilo. De flesta datorer i serien kostar upp mot 20 000 kronor i svenska butiker.

Nu har Sony upptäckt ett problem med Vaio TZ, som gör att den bärbara datorn överhettas. Samtliga datorer med modellnummer som börjar på ”VGN TZ1” och ”VGN TZ2” återkallas, och dessutom vissa med modellnummer ”VGN TZ3”.

Överhettningsproblemet påverkar både ramen till LCD-skärmen och strömkontakten om datorn drivs från elnätet. Områdena kan bli så varma att plasten smälter, och detta har redan orsakat personskador.

Sony uppmuntrar alla Vaio TZ-ägare att besöka företagets webbplats för att verifiera om datorn är behäftad med problemet eller inte. Om så är fallet repareras datorn alldeles gratis.

Mer information om återkallelsen finns på Sonys webbplats.