Alienware uppskattar Radeon HD 4870 X2

Den exklusiva datortillverkaren Alienware har länge hållit fast vid att Nvidias grafikkort är bäst lämpade för moderna datorspel. Efter lanseringen av Radeon HD 4870 X2 tar datortillverkaren tillbaka sina påståenden.

Alienware kallar Radeon HD 4870 X2 för världens kraftfullaste grafikkort, och erbjuder kunderna att utrusta de bästa systemen med en eller varför inte två exemplar av AMD:s nya prestandakung. Datortillverkaren gillar det nya grafikkortet så pass mycket att de designat en särskilt webbplats – komplett med prestandatester och intervjuer med AMD.

Alienwares kraftfullaste datorsystem heter Area-51 ALX. Datorn går att utrusta med en Core 2 Extreme QX9770 överklockad från 3,2 GHz till 4,0 GHz. Vidare säljs modellen med upp till 4 gigabyte DDR3-minne.

Tidigare har samma modell varit möjlig att köpa med Radeon HD 4870 i Crossfire och även Geforce GTX 280 i två- eller trevägs SLI. Nu säljs datorn även med en eller två Radeon HD 4870 X2 för upp till fyra grafikprocessorer i samma datorsystem.

Alienware är en specialiserad tillverkare som riktar sig till datorspelare som inte vill bygga ihop ett datorsystem själv, utan är beredda att betala extra för att ligga på topp. Att få stöd av Alienware är ytterliggare en fjäder i hatten för AMD och Radeon HD 4800-serien i synnerhet.

Missa inte SweClockers stora test av höstens grafikkort.

Källa: Alienware.