Datorbutiken lägger ut logistiken på entreprenad

Shoppingsajterna Svenska AB, bolaget bakom Datorbutiken.com och JME Data, har beslutat att lägga ut logistiken på tredje part. Förhoppningen är lägre personalkostnader och snabbare leveranstider.

SweClockers har tidigare rapporterat om den välkända återförsäljarens finansiella bekymmer. I ett pressmeddelande informerar företaget om att all logistik nu kommer att läggas ut på ”tredje part”, det vill säga ett annat bolag.

Som ett led i att fokusera på kärnverksamheten, försäljning av datorer och datordelar, har Shoppingsajterna Svenska AB, bolaget bakom datorbutiken.com, beslutat lägga ut hela logistikfunktionen på tredje part. Initialt handlar det om webbshoppen, men redan på kort sikt kommer varuförsörjningen till de tre fysiska butikerna, tidigare JME Data, gå via extern logistik.

Valet av logistikpartner har fallit på en aktör i distributörsledet som sedan tidigare har stor erfarenhet av att hantera logistiken för både små och stora aktörer i branschen, och med detta kan leveranstiderna till kund förkortas betydligt.

I stora drag handlar det om en personalteknisk åtgärd. Istället för att betala för egna anställda anlitar återförsäljaren ett annat bolag och betalar per skickat paket. Åtgärden ska inte bara sänka omkostnaderna, utan också förkorta leveranstiderna. Exakt vilket företag som kommer att stå för logistiken framgår inte av pressmeddelandet.