Nvidia vill ta över efter E3

I slutet av augusti håller Nvidia konferensen Nvision 08, som behandlar visuell hårdvara i allmänhet och Nvidias produkter i synnerhet. Det ryktas bland annat om nya grafikkort.

Nvidias grundare och VD Jen-Hsun Huang håller inledningstalet till konferensen Nvision 08, som går av stapeln den 25 augusti. Grafikkortsjätten hoppas att företagets tillställning kan ta över från utdöende E3 som framtidens mässa för spelindustrin.

Schemat för de tre dagarna mässan pågår har än så länge hållits hemligt. Det är däremot fastställt att temat är "innovation inom grafik och visuell hårdvara". Inbjudna gäster är bland annat skådespelerskan Tricia Helfer, känd från sci-fi-serien Battlestar Galactica. Även forskaren Jefferson Y. Han är inbjuden. Han verkar inom området "tryckkänsliga skärmar och multi-touch-teknik".

På mässans andra dag kommer en känd amerikansk teknikreporter intervjua människor verksamma i branschen, bland annat en tidigare anställd på den amerikanska rymdstyrelsen NASA. Den tredje dagen bjuder på specialeffekter signerade radarparet bakom den populära tv-serien Mythbusters.

Det ryktas också om att Nvidia kommer att ge ut en del information om framtida grafikkort, bland annat en krympt version av nuvarande Geforce GTX 200-serien. Det handlar givetvis om 55 nanometer.

Källa: Nvidia.