BFG ger uppretade Geforce-ägare pengar tillbaka

Har du ett Geforce GTX 260 eller 280 från tillverkaren BFG? Köpte du grafikkortet precis efter lansering, och svor när priserna föll? Då kan du få pengar tillbaka.

När Nvidia lanserade de nya värstingarna i Geforce GTX 200-serien var prislappen väl tilltagen. Konkurrensen från AMD:s Radeon HD 4800-serie tvingade grafikkortsjätten att skära i marginalerna.

Många "first adopters", det vill säga entusiaster som gärna är först med att äga en ny produkt, blev missnöjda när priserna föll med nära en tusenlapp bara några veckor efter lanseringen. På grund av detta erbjuder flera av Nvidias partnertillverkare pengar tillbaka, rabatter eller annat som kompensation för värdeminskningen. Hittills har alla dessa erbjudanden endast gällt nordamerikanska kunder, men nu har BFG tagit seden till Europa.

Den som kan bevisa att de köpt ett BFG Geforce GTX 280 eller 260 mellan perioden 16 juni till 16 juli kan få pengar tillbaka. Exakt hur mycket beror på summan ägaren betalade för grafikkortet. Som högst handlar det om 120 dollar – ungefär 730 kronor.

Allt är dock inte så enkelt. Erbjudandet gäller endast den som registrerat sin produkt på BFG:s webbplats senast en månad efter köp. För den som ännu inte är registrerad gäller erbjudandet för de som köpt grafikkort mellan 6 juli (en månad från idag) och 16 juli.

Formuläret finns på BFG:s webbplats och måste fyllas i innan den 20 augusti.