Fujitsu uppdaterar minimal ultraportabel

Den som tycker att minidatorer med 8,9 tum-skärm är för klumpiga kan glädjas åt en framtida modell från Fujitsu. Datorn är en kombination mellan ultraportabel laptop, tablet pc och handdator, med 5,6 tum-skärm och en minimal vikt på dryga halvkilot.

Tidigare i år lanserade Fujitsu den lilla datorn Lifebook U810, en dator tillverkaren säger har ”funktioner som en traditionell bärbar, men halva storleken”. Denna lilla dator väger 700 gram och har en 5,6 tum touchscreen med upplösningen 1024x600 pixlar. Med specifikationer som Intelprocessor på 800 MHz, en gigabyte minne och 60 gigabyte hårddisk är Fujitsus minimala dator ett attraktivt alternativ för den som söker en väldigt ultraportabel dator.

Nu planerar Fujitsu att släppa en uppdaterad modell, även den med 5,6 tum-skärm fast med högre upplösning på 1024x768 pixlar. Datorn heter Lifebook U2010 och bjuder på några förbättringar över föregångaren. Den senaste modellen i serien har en Intel Atom-processor på 1,6 eller 1,8 GHz. Vidare har datorn en gigabyte minne och 80 gigabyte hårddisk. Fujitsu har dessutom lyckats banta datorn till ungefär 680 gram. Andra specifikationer är 3G-stöd, GPS, trådlöst nätverk och blåtand.

Precis som föregångaren kan skärmen på datorn vikas bakåt och skrivas på, tack vare touchskärmen. Hur stor U2010 kommer att vara är ännu inte känt, men föregångaren mäter 17 x 15,2 x 3,2 cm.

Lanseringsdatum för Lifebook U2010 är just nu okänt, men priset kommer att vara ganska högt. Det uppskattas att datorn kommer att kosta 1300 dollar, och är därför ingen konkurrent till datorer som Asus Eee PC eller MSI Wind.

Källa: Engadget.