Asus demonstrerar extrem överklockning

Förra veckan dök det upp en del information om Asus senaste värstingmoderkort Rampage Extreme. Nu har Asus själva visat hur bra moderkortet överklockar.

Asus R.O.G. Rampage Extreme är till för Intelsystem och använder styrkretsen X48 med DDR3-minne. Hela moderkortet är utrustat med stora kylare, och redan från fabrik medföljer vattenblock till nordbryggan.

Bortsett från den feta kylningen har Rampage Extreme ytterliggare specifikationer som ska tilltala överklockare. Längst ner på kortet, under den nedersta PCI-platsen, sitter ett gäng knappar och reglage. Genom att kontrollera dessa kan moderkortet överklockas utan att gå in och böka i BIOS.

Det är tydligt att Asus utvecklat moderkortet för de mest krävande överklockningarna. Men hur bra överklockar kortet? Det har Asus demonstrerat.

Med flytande kväve och en Core 2 Duo E8400 kunde Asus få upp FSB till hela 704 MHz. I jämförelse brukar en respektabel överklockning av den processorn sluta kring 450 MHz FSB, och den som kommer över 500 MHz kan vara väldigt nöjd.

Asus passade även på att testa minnesöverklockningen. Tillverkaren lyckades pressa upp ett minne från OCZ till 2516 MHz. Detta räknas just nu som världsrekord i minnesöverklockning.

Det ser onekligen ut som att moderkortet kommer att bli populärt bland överklockare. Bortsett från möjligheterna att köra komponenter snabbare än standard har Rampage Extreme specifikationer som kan tilltala många. Det har två stycken PCI Express x16, åtta SATA 300, två gigabitethernet och ett medföljande ljudkort Asus utvecklat tillsammans med Creative.

Asus R.O.G. Rampage Extreme lanseras i slutet av månaden eller början av augusti. Det beräknas kosta runt 2500 kronor.

Källa: Asus.