Asus tar fram fler Eee PC

Asus jobbar inte enbart på nya bärbara Eee PC-datorer utan även stationära modeller. Nu har flera bilder dykt upp på en framtida laptop och dessutom en Apple-liknande stationär modell där datorn är inbyggd i skärmen.

Asus Eee Monitor

Det är inte svårt att gissa varifrån Asus hämtat inspiration när man tittar på Asus Eee Monitor. Datorn är inbyggd i en 17- eller 19-tumsskärm och finns i färgerna svart och vitt. Högst upp på datorn finns en webbkamera, och längst ner finns högtalare.

På baksidan av datorn finns en nätverksport, modemport, fyra USB-portar och tre ljudutgångar. Asus har även utrustat Eee Monitor med en kortläsare och några fler USB-portar på sidan av datorn.

Mer information om Asus Eee Monitor är det dessvärre snålt med. Det ryktas att datorn kommer att kosta runt 500 dollar, vilket inte är helt orimligt då skärmar är billiga nu för tiden. När datorn lanseras är för närvarande okänt.

Asus Eee PC 904

För ett par dagar sedan rapporterade Asus att de jobbar på förbättrade bärbara Eee PC-modeller. De heter 903 och 904 och är baserade på den senaste Atombaserade datorn Eee PC 901, fast har större tangentbord, och bättre chassi. Nu har ett gäng fotografier publicerats på modellen Eee PC 904.

På fotografierna går det tydligt att se att Eee PC 904 har större chassi, och större tangentbord, än datorn Eee PC 901. 8,9-tumskärmen tar upp mindre plats relativt chassit, jämfört med föregångaren. Eee PC 904 är baserad på Atomprocessorn och skärmen klarar av upplösningen 1024x600 pixlar. Datorn lanseras inom en månad, och kommer att vara billig enligt en brittisk återförsäljare.

Källa: LaptopMag, EeePC News.