Asus förbereder förbättrade Eee PC

Asus kommer inom kort att lansera förbättrade modeller i Eee PC 900-serien, som har 8,9-tum skärm. Nyheterna är bland annat bättre chassi och större tangentbord, men modellerna kommer eventuellt ha större hårddisk.

De första Eee PC-datorerna lanserades slutet av 2007 och sedan dess har datorn blivit en succcé för Asus. Den första datorn som lanserades heter Eee PC 701. Eftersom det var Asus första billiga bärbara datorer hittade tillverkaren många möjligheter till förbättringar.

I mitten av april lanserade Asus därför den förbättrade Eee PC-modellen 900. Den modellen har bättre hårdvara än originalet, exempelvis större skärm och högre upplösning. Asus Eee PC 900 blev inte en långlivad modell, och redan i maj lanserade Asus ersättaren 901, som använder Intels nya processor Atom.

Nu rapporterar DigiTimes att Asus kommer att förfina sin datorserie igen. Eee PC 904 och 905 heter modellerna och de bygger på 901-modellen. Skillnaden är större tangentbord och bättre chassi, samma yttre som används på Asus 10 tum-modeller i Eee PC-serien.

Att Asus förbättrar tangentbordet är egentligen inte förvånande då företaget kritiserats för just litet tangentbord. Konkurrenterna till Asus har tagit till sig konkurrentens experimenterade, och de flesta små billiga datorer som säljs nu marknadsförs med större tangentbord.

Precis som Eee PC 901 kommer 904 och 905 att vara baserade på Intels Atom-processor. De har en 8,9-tum skärm med stöd för upplösningen 1024x600 pixlar. Asus funderar just nu på andra förbättringar förutom större tangentbord. Eventuellt kommer lagringsutrymmet att vara större än de 12 eller 20 gigabyte som Eee PC 901 bjuder på. Asus funderar även på att byta till bättre batterier.

Asus Eee PC 904 och 905 påminner väldigt mycket om MSI Wind till specifikationerna, som har ett stort tangentbord, Atomprocessor och samma skärmupplösning. MSI Wind lanseras i början av juli. Lanseringsdatum för de nya Eee PC-modellerna är ännu inte känd.

Källa: Digitimes.