Röd, blå och grön är en välkänd trio färger bland datorintresserade, och andra individer. Att köra en kombination av färgerna i datorer och på kringutrustning höjer användarupplevelsen med flera procent och nu verkar Youtube anamma samma princip.

I ett nytt experiment erbjuder Youtube möjligheten att skapa ett eget videoflöde baserat på de tre färgerna. Det nya alternativet har dykt upp för utvalda användare av mobilapplikationen till IOS och Android och nås via listan i toppen, där du vanligtvis väljer genre på videor.

Screenshot_20240206-155827.png

I toppen av applikationen kan vissa välja färg.

Specifikt hur sorteringen fungerar är okänt, men troligtvis kikar applikationen på vilken färg som är mest framträdande i en videos tumnagel och ger dig ett gäng videor med färgen du valt. För tillfället verkar testet fokusera på de tre grundfärgerna. Något färgvalet inte bryr sig om är innehållet, då videorna har varierat innehåll.

Huruvida testet sprider sig till fler användare återstår att se. Youtube har inte kommenterat vad poängen med färgfiltrering är eller varför experimentet utförs.

Vilken färg är bäst?