Trygve Hillesland tillträdde som ny vd för Webhallen med omedelbar verkan på torsdagen. Han lämnade rollen som operativ chef på NetOnNet efter att den förre vd:n Anders Torell lämnade bolaget på eget initiativ. Den förre detta vd:n menar på att bolaget behöver en mer 'operativ vd' för att kunna växa framöver.

I ett pressmeddelande skriver Webhallen att bolaget ska genomgå en rad förändringar, företagets kommersiella- och inköpsgrenar ska centraliseras mer i Norden. Dessutom blir andra, lokala avdelningar mer operativa och därmed krävs en mer 'operativ vd'. Men exakt vad Webhallen menar med dessa organisationsändringar i praktiken återstår att se.

De senaste åren har det blivit allt vanligare för Webhallen att få en ny vd. Trygve Hillesland blir bolagets fjärde sedan 2020. Anders Torells avgång sker tätt inpå Webhallens beslut om att stänga fem butiker runt om i landet. Bolaget lämnade 2022 med en förlust på nästan 80 miljoner kronor, som följd av minskad nätförsäljning. En överraskning då det följde efter rekordåret 2021 där bolaget gick med 29 miljoner kronor i vinst.

SweClockers ska träffa Trygve Hillesland nästa vecka.

En lista på Webhallens verkställande direktörer sedan 2019.

Trygve Hillesland jan 2024
Anders Torell maj 2022 - jan 2024
Henri Blomqvist okt 2020 - apr 2022
Thomas Sparrmo jul 2019 - okt 2020