En av de mest ambitiösa moddarna någonsin har snart premiär. Team Folon inledde utvecklingen av Fallout 4-modden Fallout: London 2019 med målet att skapa ett komplett London anno 2237 – tidsmässigt placerat mellan Fallout 1 och 2 – med en huvudkarta lika stor som originalet i Fallout 4. Och nu är de nästan i hamn.

Modden släpps 23 april 2024, rapporterar Engadget, och utvecklarna säger att de sista fyra månaderna ska ägnas åt att testa alla delar av det så att så många buggar som möjligt kan fixas innan lanseringen. Utvecklarna passar på att fira med en ny lanseringstrailer som visar en rad kvarvarande landmärken i London: Klocktornet Big Ben, Globe-teatern, Tower Bridge, O2 Arena och många fler – alla i olika grader av förfall.

Fallout: London har naturligtvis en berättelse spelare följer, som enligt utvecklarna bland annat utforskar hur kärnvapenkrigen som hände innan första Fallout (”resurskrigen” som de kallas i spelserien) påverkade det brittiska klassamhället. Storyn ska ta vid direkt efter den vanliga i Fallout 4.

Lanseringsdatumet har inte valts slumpmässigt – 23 april är Sankt Görans dag, något av en inofficiell engelsk nationaldag.