När Apple i somras presenterade sitt headset Vision Pro tog det vissa konkurrenter på sängen med sina avancerade funktioner och sitt höga pris. Enligt tidigare rykten har både Meta och LG inlett utvecklingen av egna mer avancerade headset som ska komma i närheten av Apples på teknikfronten, och Samsung påstås ha lagt ner utvecklingen av ett enklare headset för att börja om från grunden med ett nytt Vision Pro-liknande headset.

Nu rapporterar koreanska tidningen Joongang (via WCCF Tech) att Samsung planerar att lansera sitt AR-headset på sitt andra ”Unpacked”-event 2024, samma event där företaget vanligen lanserar nya vikbara telefoner, som brukar hållas i oktober.

Enligt Joongangs källor har headsetet kodnamnet Infinite (eller muhan på koreanska). De tidigare prototyperna i det enligt rykten nedlagda projektet ska ha testats med Exynos 2200-systemkrets, men det nya headset som Samsung nu utvecklar kommer förmodligen drivas av andra generationen av Qualcomms XR-krets.

Samsung planerar enligt uppgifterna för en försäljning kring 30 000 enheter, vilket är betydligt färre än de 130 000–150 000 Vision Pro som Financial Times påstår att Apple räknar med att sälja det första året, och de upp till 600 000 enheter analytikern Ming-Chi Kuo beräknar att Apples leverantörer som mest kommer tillverka.