Webbläsaren Brave är känd för att vara mån om sina användares sekretess. Nu har det dock visat sig att vissa användare som installerar Braves webbläsare också får med deras VPN-tjänst på köpet, även om man inte gett samtycke till något sådant.

Egentligen är Braves VPN-tjänst inkluderad i ett paket tillsammans med deras brandvägg som man måste betala för, men vissa användare med Windows-enheter har märkt att VPN-programmet laddats ner ändå. Sedan ligger programmet passivt i bakgrunden och väntar på att man skaffar VPN-tjänsten.

Företaget har kommenterat detta i ett detaljerat inlägg på Github och säger att de vet om det nuvarande beteendet vid nedladdning och kommer ändra det. Förändringen ska göra så att VPN-tjänsten inte laddas ner förrän man faktiskt köpt den.

Brave säger också att även om programmet är installerat, så startar det inte förrän användarna själva startar det, och att deras VPN-tjänst inte samlar in någon data. De ger dock inga detaljer om när den nya ändringen kommer börja gälla, och inte heller om VPN-tjänsten kommer tas bort för användare som redan har fått den installerad.

Källa: The Verge, gHacks.