Det har inte varit helt lätt för Microsoft att genomföra sitt uppköp av Activision Blizzard. Redan i januari förra året annonserade de köpet, och har sedan dess fått utstå granskningar från bland annat amerikanska och brittiska myndigheterna. Sista hindret för affären har varit Brittiska konkurrensmyndigheten CMA, som nu blivit nöjda med Activisions omstruktureringar.

CMA ville blockera köpet redan i april, och sedan dess har Microsoft jobbat på en lösning som alla involverade parter ska vara nöjda med. Det slutade med att man sålde rättigheterna av molnströmmade spel de kommande 15 åren till Ubisoft.

“Vi är tacksamma för CMA:s grundliga granskning och beslut idag. Vi har nu passerat det sista regulatoriska hindret för att avsluta detta förvärv, som vi tror kommer att gynna spelare och spelindustrin världen över.” – Brad Smith, Microsofts ordförande.

Under fredagseftermiddagen blev uppköpet också helt klart, och Xbox välkomnar därmed Activision Blizzard till spelfamiljen. Strax efteråt meddelar också Activision Blizzards VD Bobby Kotick att han kommer sitta kvar som chef under övergångsperioden. Han och Xbox-chefen Phil Spencer ska ha kommit överens om att det gäller 2023 ut.

Läs mer om Microsofts Activision-köp här: