Under internets tidiga dagar var det vanligt att skaffa sig en e-postadress med kopplingar till sin bredbandsleverantör, innan Microsoft och Googles varianter kom att dominera marknaden. Flera av dem är sedan dess nedlagda och näst på tur blir de som finns kvar under Telenors flagga.

Telenor meddelade beslutet i början av september, något som nu även uppmärksammat i SweClockers forum. Från och med den 15 november raderas alla mailadresser permanent och Telenor slutar tillhandahålla tjänsten. Det går således inte att fortsätta använda sin mailadress via annan programvara, utan de blir helt obrukbara och användare måste byta både mailadress och tjänst.

Telenor kommer att avveckla den kostnadsfria mejltjänst vi har tillhandahållit under en längre tid på grund av ett minskat användande. Mejlkonton med mejladresser som slutar på bredband.net raderas den 15 november.

Beskedet innebär att alla mailadresser som slutar på "bredband.net", en ändelse ärvd från tidigare Bredbandsbolaget, försvinner för gott. På Telenors webbsida finns utöver guider för att exportera innehåll även en rekommendation om att byta användarnamn på eventuella tjänster där mailadressen används för inlogg.