Är du ute efter en Steam Deck, men tycker att enheten är för dyr samt saknar tidigare ägare? Båda dessa saker har Valve löst genom att erbjuda begagnade och renoverade exemplar till ett närmare 20 procent lägre pris.

20 procent lägre pris gäller över hela sortimentet, vilket betyder att 64GB-versionen kostar 339 euro, 256GB för 439 euro och 539 euro för värstingen på 512GB. Utöver Steam Deck får köpare ett års garanti, strömadapter samt fodral.

Enheterna som säljs via begagnatbutiken har genomgått fabriksåterställning, mjukvaruuppdatering samt en ordentlig undersökning med över 100 olika tester för att säkerställa att allt fungerar som det ska. Detta inkluderar test av spakar och knappar, ljudsystem, skärm och interna komponenter. Batteriet får också en ordentlig titt för att försäkra att kunden får ett batteri som fungerar som tänkt och ska leva länge.

Valve säger att även om Steam Deck som säljs via begagnatdelen ska fungera som de vanliga versionerna kan det förekomma mindre kosmetiska skador. Enligt Valve handlar det endast om skråmor eller repor i plastchassit och inte på skärmen.