Under slutet av maj månad satte SweClockers testredaktion klorna i Geforce RTX 4060 Ti, som visade sig vara ett kompetent men alldeles för dyrt grafikkort. När modellen tillkännagavs gjorde Nvidia gällande att produktfamiljen även skulle få tillskott i form av en variant bestyckad med dubbelt så mycket grafikminne senare under sommaren.

Från flera håll i branschen pekar nu allt på att modellen med uppskruvat grafikminne blir tillgänglig den 18 juli, men de sedvanliga recensionsexemplaren kan utebli helt. Bland annat rapporterar Youtube-kanalen Hardware Unboxed att Nvidia inte tillverkar någon Founders Edition-modell av grafikkortet samt att partnertillverkare avstår från avvara några testexemplar.

Ingen partnertillverkare jag har pratat med hittills kommer att tillhandahålla något recensionsexemplar, de verkar heller inte säkra på när deras modeller kommer att bli tillgängliga – Hardware Unboxed, via Twitter

Med tidiga indikationer från partnertillverkare på svalt intresse verkar inte Nvidia lägga allt för mycket krut på den stundande lanseringen. I skrivande stund har SweClockers inte kunnat bekräfta tillgång på recensionsexemplar eller grafikkortets lanseringsdatum.