Prenumerationstjänster för spel har närmast exploderat under senare tid, med Microsoft Game Pass i täten. Nu hoppar Meta på tåget och introducerar Quest+, en prenumerationstjänst som är specifikt för VR-headset i Quest-familjen.

Till skillnad från nuvarande populära format där en månadskostnad ger tillgång till ett större spelbibliotek fungerar Quest+ ungefär som Sonys modell för Playstation Plus. Varje månad kan prenumeranter lägga vantarna på två nya speltitlar och addera dem till spelbiblioteket. Tjänsten kostar antingen motsvarande 85 kronor i månaden, eller 640 kronor för en helårsprenumeration.

Meta påstår att prenumerationen ger en i snitt 37 procent lägre kostnad ställt mot att köpa alla spel individuellt och trycker på att spelbiblioteket "ökar i värde över tid". Det finns dock en hake – precis som med Playstation Plus har användare bara tillgång till spelen så länge de fortsätter betala prenumerationen. Vid avslutad prenumeration går åtkomsten förlorad. Själva spelsamlingen finns däremot kvar om prenumerationen återupptas igen vid ett senare tillfälle.

Meta Quest+ är tillgängligt i Sverige, men likt spel och applikationer i Quest-butiken listas priser primärt i USD. Prenumerationen fungerar med Quest 2, Quest Pro och kommande Quest 3.

Kan du tänka dig en VR-prenumeration?