Efter att ha tillbringat ett årtionde med att bygga upp Linus Tech Tips och Linus Media Group har Linus Sebastian bestämt sig för att lämna affärsdelen bakom sig. I en ny video berättar Linus att han kort och gott är utmattad och kommer inte orka jobba med företagssidan i ytterligare tio år. Från och med 1 juli blir hans nya titel Chief Vision Officer, vilket låter honom fokusera mer på att göra och medverka i videor.

Jag är inte gjord för detta och jag är trött. Liksom "kan på riktigt inte göra det här längre"-trött. Och om jag tvingar mig igenom ytterligare tio år av företagsadministration så vet jag att jag kommer förstöra mig själv och döda företaget och communityt som jag älskar så mycket. – Linus Sebastian

För fans av Linus Tech Tips, och mediegruppens andra kanaler, ser det inte ut att bli några omfattande förändringar. Speciellt inte några negativa sådana. I videon berättar Linus att han är som bäst när han får fokusera på videoproduktionen, vilket lär översättas till mer underhållande och informativt underhåll på kanalerna.

Linus ersätts av Terren Tong, som tidigare jobbat på Corsair och har agerat konsult åt Linus Media Group.