Tidigt i veckan avtäckte AMD en satsning på handhållet spelande med Ryzen Z1-familjen, vilken tar plats i sedan tidigare avslöjade Asus ROG Ally. När Asus presenterade den sistnämnda för pressen lovades en prislapp på "under 1 000 USD". Nu bekräftar flera separata läckor att värstingmodellen ämnar matcha Steam Deck och får en prislapp på 699 USD.

Det matchar visserligen det amerikanska priset, där Steam Deck med 512 GB ligger på 649 USD, men det svenska priset kan komma att bli högre. Med valutakurs och moms inräknat motsvarar det cirka 9 000 kronor. Det är cirka 1 200 kronor mer än Steam Deck, vars motsvarande toppmodell i skrivande stund kostar cirka 7 800 kronor att beställa till Sverige.

FustXUxaAAE9-D2.jpg

Via Twitter-kontot "wickedkhumz" delas en bild från Bestbuys prissättning.

Asus har inte delat exakta detaljer kring vad som skiljer de olika ROG Ally-modellerna åt, mer än att det blir två olika systemkretsar: Ryzen Z1 och den vassare Z1 Extreme. Övriga specifikationer inkluderar en 120 Hz-skärm i 1080p, upp till 16 GB LPDDR5 och 512 GB lagringsutrymme.

Skulle värstingmodellen hamna på cirka 9 000 kronor finns det därmed goda chanser att de enklare landar en bit under det. Skulle de välja att matcha Steam Deck även där kan det handla om en nivå runt 5 000 kronor. Exakt pris väntas den 11 maj, när Asus avtäcker de sista detaljerna och säljstart drar igång.