Google har gjort det betydligt smidigare att blanda strömmat innehåll och linjär-tv med en ny uppdatering av Google TV som nu rullar ut till användare under de kommande veckorna.

Som vanligt när det gäller film och serier gör rättigheter att Google åtminstone till en början håller sig till USA för uppdateringen, och dessvärre finns inga indikationer på om eller när funktionen kan lanseras på andra marknader som Sverige.

Uppdateringen innebär dels att Google TV får en ny flik med inbyggda gratiskanaler, dels att Google bakar in gratiskanaler från Tubi, Plex och Haystack News. De senare kräver att användaren även har installerat applikationen i fråga, men samlar allt innehåll i ett nytt gränssnitt som Google kallar TV-guide.

ezgif.com-optimize.gif

Bild: Google

Där blir det enkelt att se vad som visas i de olika kanalerna just nu, med en tidsindikator där du kan se hur mycket du har missat i en pågående sändning. Totalt får amerikanska användare tillgång till över 800 gratiskanaler, både amerikanska och internationella.

Google TV är en del av Chromecast och finns även inbyggt i TV-apparater från bland annat Sony och Philips. Företaget skriver att både den nya TV-guiden och gratiskanalerna även ska komma till Android TV senare i år, men nämner ingenting om internationell lansering.

Hur ofta tittar du på linjär-TV?