Priserna på SSD-enheter har på senare tid nått rekordlåga nivåer, där SweClockers med en priskoll nyligen konstaterade att SSD-enheter nu kan köpas för så lite som 60 öre per gigabyte. Bakom detta ligger bland annat låg efterfrågan och god tillgång på NAND-minneskretsar. NAND-marknaden har som helhet minskat kraftigt de senaste kvartalen, något som inte ser ut att ändras under 2023.

Enligt en ny rapport från marknadsundersökningsföretaget Yole Group, via Storage Newsletter, kommer trenden att vända och den globala marknaden för SSD-minnen spås på sikt att växa med hela 130 procent till år 2028. I rena siffror förväntas marknaden gå från 29 miljarder dollar eller 303 miljarder kronor under 2022, till 67 miljarder dollar, motsvarande 702 miljarder kronor. Det innebär en årlig tillväxt på omkring 15 procent.

Yole Group väntar sig däremot inte att tillväxten kommer drivas av marknaden för stationära eller bärbara datorer, utan företagsmarknaden som i allt högre grad kommer behöva lagring med låg latens till sina datacenter.

Har du passat på att köpa SSD-lagring på senare tid?