Valve Index har sedan släppet varit ett uppskattat headset på VR-marknaden, men något som efterfrågats har varit möjligheten att koppla upp headsetet till datorn trådlöst. Valves tidigare samarbetspartner HTC erbjuder en trådlös modul till sitt Vive-headset, men Valve erbjuder för tillfället inte någon liknande produkt till Index. En sådan trådlös modul är dock nu på ingång från företaget Nofio.

Nofios trådlösa adapter till Valve Index ska erbjuda en vass spelupplevelse med minimal fördröjning till och från headsetet, inklusive videoström och spårningsdata från handkontroller. Trådlös koppling mellan sändare mottagare sker över Wifi 6E och enligt Nofio är systemet kapabelt till att hantera videoström till headsetet i full upplösning och uppdateringsfrekvens. Batteriet räcker för spelande i 2,5 timmar. För längre spelsessioner är det möjligt att snabbt byta batteriet i den trådlösa modulen.

nofio(1) kopiera.png

Prototyp av Nofios trådlösa modul.

Nofio har i skrivande stund samlat in motsvarande 4,2 miljoner kronor, vilket är en bra bit över målet på 2,3 miljoner kronor, och om allt går som planerat ska enheter börja levereras i mars 2023. Första vågen av Nofio är fullbokad, men den som vill stötta projektet och lägga vantarna på andra vågen som väntas anlända i april 2023 kan göra det via Kickstarter-sidan. Priset ligger på motsvarande 4 100 kronor.

Kör du ditt VR-headset trådlöst?