Logitechs gaming-inriktade G-serie är vid det här laget en stor familj tillbehör, med allt från populära och superlätta G Pro X Superlight till e-sportfokuserade G303. Nu får det tillskott av den norrskensinspirerade uppsättningen Aurora, som bjuder på en samling om fyra nya prylar i ljusa färger och något kompaktare format.

Den första halvan av kvartetten består av två tangentbord – trådlösa G715 och det trådbundna syskonet G713. Formatet är det något kompaktare TKL, vilket innebär avsaknad av numrerade tangenter på högersidan men i övrigt fullstort format med tillägg av ett gäng mediaknappar i övre kant. Båda modeller erbjuds med Logitechs egna brytare i antingen taktilt eller linjärt utförande och för den trådlösa modellen specificeras det uppladdningsbara batteriet till 25 timmar, anslutet med antingen Logitechs Lightspeed-teknik eller Bluetooth.

g715-feature-3-desktop.webp
collection-lp-product-2-desktop.webp
collection-lp-product-3-desktop.webp

Till tangentbordet finns även ett gäng tillbehör, däribland ett molnformat handledsstöd som medföljer både G715 och G713. För den som önskar färgbyte kan den ram som omsluter tangenterna på ovansidan lyftas och bytas ut. Båda tangentbord är bakgrundsbelysta, och i sann gaming-anda är det givetvis RGB som gäller.

De två tangentborden sällskapas av trådlösa musen G705 och headset-modellen G735, även det i trådlöst format. Samma färgschema följer här, med RGB-upplysta detaljer. Musen är storleksmässigt av det mindre slaget, med en vikt på 85 gram och 6 stycken programmerbara knappar. Batteriet är inbyggt och räcker till cirka 40 timmars spel med belysning på.

g705-feature-3-desktop.webp
g705-feature-2-desktop.webp
g735-accessories-bundle-desktop-v2.webp
g735-feature-2-desktop.webp

De trådlösa hörlurarna är först ut med Logitechs Blue Voice-teknik, vilket gör det möjligt för användare att spara ljudinställningar både i mjukvaran G Hub och direkt på hörlurarna. Batteritid med belysningen släckt ligger strax över 56 timmar. Både hörlurar och mus har likt tangentbordet val om antingen Bluetooth eller Logitechs Lightspeed, och ansluts i det senare fallet i sådant fall med medföljande USB-dongel.

Hela kvartetten finns tillgänglig direkt via Logitech samt hos återförsäljare. Tangentborden har ett rekommenderat pris på 1 899 kronor för det trådbundna, respektive 2 099 kronor för det trådlösa. Musen får en prislapp på 1 099 kronor, medan headsetet G735 går loss på 2 499 kronor.