Microsofts Office-svit innehåller ett antal program, där de mest välkända inkluderar ordbehandlaren Word, Powerpoint för presentationer och kalkylarken Excel. Det är dock långt från gratis, vilket som med mycket annan mjukvara fått internets pirater att lösa det på mindre lagliga vis. Nu hissar Microsoft vit flagg och utlovar rejäl rabatt för de som vill gå över till en äkta licens.

För användare med ogiltiga licenser har en banner letat sig fram i Office-sviten med information om att utvalda kunder erbjuds halva priset. Länken leder till Microsofts webbsida där det mycket riktigt erbjuds rabatt på Office-paketet, dock i prenumerationsform och endast första året.

Skärmbild 2021-12-13 114653.png

Microsoft passar även på att varna om att piratkopierad mjukvara kan innebära säkerhetsrisker, så som korrupta filer, virus eller problem med att hämta viktiga uppdateringar. Totalt erbjuds upp till 50 procent rabatt, vilket med Microsofts svenska priser tar en årsprenumeration på Microsoft 365 Family från 899 kronor till 449,50 kronor.

Använder du regelbundet någon del av Office-paketet?