Under sommaren presenterade Nintendo till slut en uppdaterad Switch-spelkonsol, men det blev inte den högre presterande Pro-variant många hoppats på. Istället blev paradnumren en förfinad design med bland annat ett betydligt förbättrad ryggstöd och inte minst en ny OLED-skärm, som vid sidan om bättre färgåtergivning även klev upp i storlek från 6,3 till 7,0 tum.

Att modellen behöll samma innandöme, som redan vid lanseringen år 2017 ansågs utdaterad, har fått många att fråga sig när en regelrätt uppföljare egentligen dyker upp. Eller om nuvarande generation kan komma att få en Pro-modell, något Nintendo dock dementerat med övertydliga ordalag.

In support of our efforts to increase the number of people who experience Nintendo IP, Nintendo plans to continue to expand its business around the core concept of creating unique integrated hardware-software products.

I samband med Nintendos senaste kvartalsrapport bekräftas något så självklart som att de ska släppa en ny spelkonsol – längre fram i tiden. På sida 41 (PDF) framgår att Nintendo ska fortsätta utveckla och bygga ut sin kärnverksamhet bestående av "unikt integrerade hårdvaru- och mjukvarubaserade produkter". Det här flankeras av en presentationsbild som avslöjar att spelkonsolen släpps 20XX, det vill säga som senast år 2099.

Nintendo tar även tillfället att lyfta fram ett större fokus på att knyta konsumenter närmare sig och bygga en "långvarig relation". En stor del i detta är Nintendo Account, helt enkelt ett online-konto som släpptes blott något år innan Switch såg dagens ljus. Även om en sådan sak kan ses som självklart kritiserades Nintendo innan Switch ofta för ett bristfälligt och undermåligt ekosystem på webben.

Samtidigt som Nintendo bekräftade det uppenbara framgick att kretsbristen har haft viss effekt på utvecklingen av hårdvara. Vad exakt det innebär framgår inte, men det finns de som gjort tolkningen att den nya hårdvaran i själva verket är länge beryktade Nintendo Switch Pro. Nintendos dementi till trots resonerar många att uppgifterna kring en Switch Pro är så många till antalet och från flera oberoende källor att det måste finnas en viss sanning i ryktena.

En möjlighet är att Switch Pro fick skjutas på framtiden och att denna istället kan komma att bli Switch 2, som väntades komma med stöd för 4K UHD-upplösning och uppskalningsteknik liknande Nvidias Deep Learning Super Sampling (DLSS).

Vad hoppas du på med en uppföljare till Nintendo Switch? Är högre prestanda av högst vikt eller vill du att Nintendo ännu en gång hittar på nya finurliga sätt att spela på?