En chassitillverkare som kommer och går på den svenska marknaden är Silverstone, kända för att ta fram säregna lösningar med varierande framgång. Ett koncept som ofta lyckats är modeller där den interna designen roterats 90 grader. Just det är receptet för Alta G1M, som tar upp lite plats på skrivbordet och ändå rymmer långa grafikkort.

Silverstone-Alta-G1M-1.jpg
Silverstone-Alta-G1M-4.jpg

Silverstone Alta G1M rymmer moderkort upp till formfaktorn Micro ATX (244 × 244 mm) och har måtten 200 × 300 mm på bredden respektive djupet. Genom att bygga på höjden (507 mm) sväljer chassit grafikkort upp till 350 mm, med andra ord så gott som alla luftkylda varianter på marknaden. Mer trångt är det på processorfronten där en kylare på maximalt 159 mm ryms, vilket dock förutsätter att inga fläktar monteras på sidan.

Sett till just kylning återfinns en stor 180 mm-fläkt ur serien Air Penetrator i botten, vilken blåser uppåt. Det här kan utökas med upp till två 120 mm baktill och tre stycken 120 mm på sidan, vilka dock kan vara i vägen beroende på val av luftkylare. Sett till lagring finns monteringsanordningar för upp till fyra enheter på 3,5 alternativt 2,5 tum.

Silverstone Alta G1M lanseras i Asien oktober 2021 och dyker upp i såväl Nordamerika som Europa någon gång innan årsskiftet. Chassit släpps i färgerna svart och vit med en prislapp runt 170 USD, motsvarande cirka 1 850 kronor inklusive moms.

Källa: Techpowerup