Galaxy Buds Live, Watch 3 och Tab S7

Förutom tre nya telefoner har Samsung även arbetat på uppföljare till sina surfplattor, trådlösa hörlurar och smartklockor, vilka går under namnen Galaxy Buds Live, Galaxy Tab S7, samt Watch 3.

Galaxy Buds Live

Samsungs nya, öppna in-ear-lurar Galaxy Buds Live bjuder likt dagens övriga lanseringar på en ny formgivning, denna gång i form av en design som helt undviker utstickande delar. Större element och en tillkommen basport ska ge lurarna en fylligare ljudbild än sina föregångare. De nya lurarna har också bestyckats med brusreducering vilket är relativt ovanligt bland hörlurar i öppet utförande, Samsung kallar denna teknik "Active Noise
Cancellation (ANC) for open type
".

05_galaxybudslive_lifestyle_image.jpg

Buds Live utrustas med tre mikrofoner och en accelerometer som känner av käkmuskulaturens rörelser för att på så vis kunna temporärt stänga av ljud och brusreducering när du pratar på ett effektiviserat sätt. Väljer du inte dem som förbokningstillval till en Galaxy Note 20 Ultra får du lägga ut 1 990 kronor och välja mellan färgerna vitt, svart eller brons.

Galaxy Tab S7 och Tab S7+

Två nya tablets erbjuds i storlekarna 11 respektive 12,4 tum, där den sistnämnda plus-modellen kommer med 5G-stöd. Gemensamt för båda är att de utrustats med skärmar med uppdateringsfrekvensen 120 Hz. Produktivitetsläget Samsung Dex har i sin tur fått förbättringar, där en optimering är att läget är tillgängligt även över trådlösa anslutningar.

01_galaxybudslive_tabs7plus_lifestyle_image.jpg

Galaxy Tab S7+

Till surfplattorna medföljer samma S Pen som till Note 20-telefonerna vilket innebär att man även här ser drastiskt reducerad latens. Båda varianter utrustas med nätverkskretsar som stödjer Wifi 6 och finns tillgängliga i färgerna brons och svart.

Modell

Galaxy Tab S7

Galaxy Tab S7+

Wifi

8 690 kr

10 990 kr

5G

9 690 kr

13 490 kr

Galaxy Watch 3

De nya smartklockorna kommer att finnas i två utföranden – en liten och en större modell, där fokus för båda versioner har varit att få dem att se ut mer som "vanliga" klockor. Gemensamt är att man utökat skärmarean tack vare en smalare kantring. Klockorna är utrustade med nya sensorer som mäter blodets syremättnad samt en fallsensor. Ytterligare sensorer för blodtryck och EKG är inbyggda även de, men kommer, åtminstone till en början, endast att fungera i Korea.

04_galaxywatch3_watch3_lifestyle_image.jpg

I Sverige blir endast versionerna med e-sim tillgängliga, bortsett från modellen i titan där endast Bluetooth erbjuds. Priset på klockorna ligger på 5 190 respektive 5 490 kronor för 41 mm respektive 45 mm storlek, där vi i dagsläget saknar en svensk prisuppgift på modellen i titan.

Båda klockorna finns tillgängliga i silverfärg, den större modellen också kommer i svart medan den mindre varianten också blir tillgänglig i brons.

Lansering

Samtliga produkter i presentationen förutom den nya Fold-modellen kommer se säljstart den 21 augusti. Produkternas tillgänglighet till lansering är i skrivande stund oklar.

Är det något som lockar i Samsungs nya utbud och lever produkterna, på pappret i alla fall, upp till dina förväntningar?