Samsung lanserar UV Sterilizer för desinfektering av telefoner

USB-C får stryka på foten till förmån av UV-C när Samsung inför en ny laddlåda med trådlös laddning och desinfektion.

Koreanska Samsung är ett av världens största konglomerat, med produkter i snart sagt varje del av samhället. Även om svenska konsumenter främst känner till företaget för dess utsvävningar inom hemelektronik genom Samsung Electronics är bolaget även verksamt inom bland annat fartygstillverkning och produkter till sjukvården genom Samsung Engineering.

Nu meddelar Samsung att medicin och teknik förenats i en nylanserad produkt vid namn UV Sterilizer. Som namnet antyder är det en enhet för desinfektion av diverse enheter, med stöd för bland annat telefoner upp till sju tum. Med hjälp av UV-C-strålning menar företaget att 99 procent av bakterier effektivt dödas inom tio minuter, "inklusive E. coli, Staphylococcus aureus och Candida albicans".

New-UV-Sterilizer_main_5.jpg
New-UV-Sterilizer_main_6.jpg
New-UV-Sterilizer_main_4.jpg
New-UV-Sterilizer_main_3.jpg

Storleksmässigt är UV Sterilizer utformad för att klara av mer än bara telefoner. Andra enheter såsom hörlurar och solglasögon ryms i lådan, som enligt Samsung själva begåvats med en minimalistisk design i vitt som "passar lika bra i sovrummet som i vardagsrummet". Lådans innermått anges till 196 × 96 × 33 mm, och desinfektionen inkluderar en automatisk avstängning efter tio minuter.

Huruvida konsumenter vill göra desinfektion av vardagsartiklar från E. coli till en familjesyssla kring TV-soffan återstår att se, men för den som vill investera i sysselsättningen ligger prislappen i Tyskland på 58,38 EUR, motsvarande drygt 600 kronor.

I butiken: SweClockers Logo Tee – Reapris 179 kronor!

Swec_gubbe_T.jpg

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp.

Köp här!