Apples ARM-datorer får USB 4 år 2022

Apples omtalade introduktion av ARM-processorer i Macbook-datorer ska enligt rapporter även introducera USB 4.

Ett rådande konsensus i teknikbranschen är att Apple inom en snar framtid byter till ARM-processorer i sina datorer, med start i de bärbara datorerna Macbook. En ledande källa till dessa uppgifter är bland annat analytikern och Apple-kännaren Ming-Chi Kuo, som tidigare rapporterat att bytet sker under år 2021.

Ming-Chi Kuo stärker återigen uppgifterna med ytterligare motiveringar till varför Apple ska göra bytet, rapporterar Macrumours. Ett byte till de egna processorerna i A-serien ger dels fördelar sett till prestanda och energieffektivitet ställt mot Intels processorer. Dels ger det Apple kontroll över produktlanseringar då företaget inte blir beroende av Intels produktplaner, som av tillverkningstekniska skäl stött på patrull de senaste åren.

Full kontroll över utformningen av egna produkter uppskattas ge Apple reducerade kostnader för processorer på mellan 40 och 60 procent. Kuo avslöjar också att Apple planerar att introducera USB 4 med de ARM-bestyckade Macbook-modeller som släpps under år 2022. USB 4 representerar Intels försök att förena Thunderbolt och USB i en standard utan licenskostnader, vilket gör den fri att implementera för andra företag.

Då Apple nyligen lanserade uppdaterade Macbook Air med tionde generationens Intel Core "Ice Lake"-processorer planerar företaget sannolikt att låta Intels och egna ARM-processorer samexistera under flera års tid. När Apple gör bytet officiellt är ännu inte känt, men ett första avtäckande kan ske under utvecklarmässan WWDC 2020 som i år sker i digitalt format.

Läs mer om Apple och ARM:

I butiken: SweClockers Logo Tee – Reapris 179 kronor!

Swec_gubbe_T.jpg

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp.

Köp här!