Nvidia-grafikkort med 7 552 CUDA-kärnor i prestandatest

I databasen för Geekbench 5 syns okända grafikkort signerade Nvidia, vilka slår dagens toppmodeller på fingrarna.

Nvidias senaste grafikarkitektur Turing presenterades i augusti 2018 och sedan dess har en strid ström av grafikkort rullat ut. På listan syns kort i lägre prisklasser, upphottade Super-serien, ett antal Ti-versioner och framöver kan därutöver en GDDR6-bestyckad version av Geforce GTX 1650 göra den stora familjen sällskap.

På senare tid har även Nvidias nästkommande arkitektur varit på tapeten, vilken ser ut att få namnet "Ampere" och lansering någon gång under året. På serversidan ser nyheter ut att vara redo för användning till sommaren, och nu har Twitter-användaren "_rogame" rotat fram prestandasiffror för två okända kraftpaket signerade grafikkortsjätten.

Prestandatesten är genomförda i syntetiska Geekbench 5 och är daterade till november och oktober 2019, men har alltså först nu hittats. Listningarna avslöjar inte några detaljer kring kortens namn, men bland specifikationerna syns minnesmängd, klockfrekvens och antalet beräkningsenheter (Compute Units, CU), där en sådan översätts till 64 CUDA-kärnor.

Okänd Nvidia 118 CU.jfif
Okänd Nvidia 108 CU.jfif

Hos den kraftfullare modellen syns hela 118 beräkningsenheter, eller 7 552 stycken kärnor, i sällskap av 24 GB grafikminne. Detta kan jämföras med Titan RTX som med kretsen TU102 bjuder 4 608 CUDA-kärnor och 24 GB GDDR6-minne. Vilken minnestyp som gäller för det okända kortet går inte att utläsa, men klart är att den maximala klockfrekvensen ligger på beskedliga 1,11 GHz, en nivå som dock inte är helt ovanlig i datacenterorienterade serier.

Okänd Nvidia 118 CU.jfif

Nvidia-kort med 118 beräkningsenheter.

Okänd Nvidia 108 CU.jfif

Nvidia-kort med 108 beräkningsenheter.

Det andra testade grafikkortet har 108 beräkningsenheter, 6 912 kärnor, klockfrekvens strax över 1 GHz och hela 48 GB grafikminne. Resultaten i Geekbench 5 för förstnämnda variant är 184 096 poäng, medan den senare ligger på 141 654 poäng. Siffrorna kan jämföras med Tesla V100 och Titan RTX, som når omkring 154 000 respektive 129 000 poäng.

GTC 2020.PNG

I skrivande stund är det oklart i vilken arkitektur och grafikfamilj de testade korten hör hemma, men sannolikt handlar det om samma hårdvara som till sommaren ska ta plats i en superdator. Nvidia har tidigare avtäckt senaste snittets serverhårdvara på grafikmässan GTC, och det är möjligt att mer information framkommer under GTC 2020 som drar igång den 22 mars.

Har du ett Turing-kort i datorn, eller sitter du och väntar på något nytt från AMD eller Nvidia? Berätta i kommentarstråden!

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara.

Köp här!