Samsungs vikbara Galaxy Z Flip på video

Samsungs kommande vikbara telefon Galaxy Z Flip demonstreras i en ny läckt video som bekräftar tidigare rapporter om telefonen.

Med fjolårets Galaxy Fold ämnade Samsung att ta ledartröjan för kategorin vikbara telefoner. Efter en serie kvalitetsproblem med Galaxy Fold blev 2019 inte året då den vikbara telefonen dominerade marknaden. Under år 2020 tar Samsung nytt tag, dels med en Galaxy Fold 2 men även syskonet Galaxy Z Flip som viker på vertikalen istället för horisontellt.

GalaxyZFlip_handson1.jpg
GalaxyZFlip_handson4.jpg
GalaxyZFlip_handson3.jpg
GalaxyZFlip_handson2.jpg

I tidigare läckor har både bilder och specifikationer letat sig ut på webben, där såväl funktioner som telefonens design avslöjats. Dessa rapporter bekräftas i en ny video där en användare testar en till synes fullt fungerande version av telefonen. Enhetens skärm täcks av sifferbeteckningar som indikerar att det handlar om ett testexemplar ej tänkt för kommersiell lansering.

I videon syns tidigare rapporterade egenskaper som den lilla skärmen på baksidan av telefonens övre halva. Denna skärm mäter in på 1,06 tum och ger användaren snabb tillgång till innehåll som notiser, batterinivå, tid och datum. En unik egenskap som inte kan urskiljas är att den stora huvudskärmen i Galaxy Z Flip ska använda ett skyddande lager av glas istället för plast som tidigare vikbara tillämpar.

Huvudskärmen mäter in på 6,7 tum med upplösningen 2 636 × 1 080 pixlar. Sett till övriga specifikationer uppges Galaxy Z Flip bestyckas med systemkretsen Qualcomm Snapdragon 855+, vilken sällskapas av 8 GB primärminne och 256 GB lagringsutrymme. Batterikapaciteten mäter in på 3 300 milliamperetimmar och baksidan bestyckas med dubbla kameror på 12 megapixlar vardera.

Sett till pris nämner spekulationer två prisnivåer, där vissa rapporter anger pris runt 12 000 kronor medan andra anger en högre nivå om 16 000 kronor. Lansering är inte bekräftad men det talas om att Samsung avtäcker Galaxy Z Flip tillsammans med Galaxy S20 under företagets tillställning Galaxy Unpacked, vilken går av stapeln den 11 februari.

Läs mer om vikbara telefoner:

4.jpg

I butiken: SweClockers Hexagon Mousepad

Nu är det äntligen dags. Efter månader av väntan finns SweClockers vrålsnygga musmatta att beställa i shoppen – dessutom med fri frakt!

Köp här!