Nintendo: "Ingen Switch Pro år 2020"

Nintendos VD Shuntaro Furukawa krossar förhoppningar om att den omtalade prestandamodellen Switch Pro lanseras under 2020.

I cirka två års tid har rykten om en uppgraderad variant av Nintendos spelkonsol Switch florerar flitigt på internet. Rykteskarusellen runt konsolen med smeknamnet Switch Pro fick ny fart i början av januari 2020 då branschtidningen Digitimes påstod att produktion av den nya modellen inleds i slutet av första kvartalet, med lansering till sommaren 2020.

Please note that we have no plans to launch a new Nintendo Switch model during 2020.

Den som tänkt lägga undan pengar för en investering till sommaren ser ut att få bordlägga planerna. Under ett budgetmöte klargör Nintendos VD Shuntaro Furukawa att inga nya Switch-modeller lanseras i år, rapporterar Gamesindustry.biz. Inga nya spelkonsoler i år utesluter med andra ord även omtalade Switch Pro.

Shuntaro Furukawa konstaterar vidare att Switch Lite, som lanserades hösten 2019, sålt bra men att det finns mer att göra med att kommunicera Lite-modellens funktioner och egenskaper. Nintendos uttalanden går emot analytikers rapporter som anger att en Switch Pro-modell är företagets svar på vinterns lanseringar av Playstation 5 och Xbox Series X.

Video: Domedagen är kommen – Nintendo Switch Lite två månader senare

I Nintendos senaste kvartalsrapport meddelade företaget att över 52 miljoner Switch-konsoler sålts till dags dato. Enligt analytiker innebär det att Switch sålts i fler exemplar än konkurrenten Xbox One, med blott 34 månader på marknaden kontra 74 månader för Xbox One.

Har du inväntat en Switch Pro-modell? Om ja, innebär nyheten att du hoppar på tåget nu eller fortsätter tålmodigt invänta den uppgraderade modellen?

4.jpg

I butiken: SweClockers Hexagon Mousepad

Nu är det äntligen dags. Efter månader av väntan finns SweClockers vrålsnygga musmatta att beställa i shoppen – dessutom med fri frakt!

Köp här!