AMD:s kylare Wraith Prism uppdateras med fler värmeledningsrör

UPPDATERAD! Den medföljande stockkylaren Wraith Prism från AMD uppdateras igen. Den här gången handlar det om 50 procent fler värmeledningsrör.

När AMD återvände till CPU-marknaden med arkitekturen Zen låg fokus inte enbart på kislet, själva hjärtat i processorn. I samma veva passade bolaget på att tala om stockkylarna Wraith, som skulle vara bättre än de medföljande kylarna entusiaster vant sig vid historiskt från både AMD och Intel.

I början av 2018 uppdaterades toppmodellen Wraith Max till Wraith Prism, där den stora nyheten var en RGB-lysande ring runt fläkten. Nu publicerar den kinesiska entusiastsidan Xfastest att kylaren uppdateras ännu en gång, den här gången med fokus på prestanda istället för discobelysning.

AMD-Wraith-Prism-3.jpg
AMD-Wraith-Prism-6.jpg
AMD-Wraith-Prism-4.jpg
AMD-Wraith-Prism-5.jpg
AMD-Wraith-Prism-2.jpg
AMD-Wraith-Prism-1.jpg

Det som utmärker modellen är att antalet värmeledningsrör i koppar är sex istället för fyra, något som bör resultera i bättre värmeledningsförmåga än dagens variant. Hur de båda modellerna skiljer prestandamässigt framgår dock inte och i övrigt ser kylaren identisk ut med dagens Wraith Prism.

Dagens Wraith Prism medföljer vid köp av AMD Ryzen 9 3900X, 7 3800X, 7 3700X och 7 2700X. Det återstår att se huruvida den uppdaterade kyllösningen blir en ny medföljande stockkylare för processorerna eller om den uppdaterade varianten är öronmärkt för Ryzen 4000-serien med arkitekturen Zen 3 senare under året.

Uppdatering 2020-01-25:

AMD har nu publicerat ett officiellt inlägg på Reddit, där det bekräftas att kylaren inte är en officiell AMD-produkt. Det handlar om en förfalskning och processormakaren ska gräva vidare i ärendet.

Fler kylare för AMD-processorer: