Noctua gör Chromax Black-kylare i lågprofil för AMD Ryzen

För den som fortfarande inte omfamnat Noctuas färgschema stöper kylarmakaren om lågprofilsmodellen NH-L9a-AM4 till svart.

Österrikiska Noctua är entusiasternas kanske mest uppskattade företag när det kommer till luftkylare. Inte fullt lika uppskattat är bolagets brun-beiga färgschema, där det med glimten i ögat ofta talas om bajsbruna fläktar. Efter höstens lansering av en svart uppställning kylare följare Noctua nu upp med ännu en variant.

nh_l9a_am4_chromax_black_6.jpg
nh_l9a_am4_chromax_black_1.jpg
nh_l9a_am4_chromax_black_2.jpg
nh_l9a_am4_chromax_black_3.jpg

Det senaste tillskottet på temat svart är Noctua NH-L9a-AM4 Chromax Black, som är en lågprofilskylare för AMD Ryzen. Det handlar om en syskonmodell till NH-L9i, vilken är en motsvarande modell för Intels plattformar och som under hösten fick den svarta färgbehandlingen.

Kylaren behåller tidigare specifikationer. Det här innebär att själva kylflänsen har en tjocklek på blott 23 millimeter, vilket tillsammans med den inkluderade fläkten NF-A9x14 PWM ger en totalhöjd på 37 millimeter. Förutom att rymmas i kompakta chassin lovar Noctua "100 procent kompatibilitet", det vill säga att den aldrig ska vara i vägen för vare sig RAM- eller PCI Express-platser.

Sett till resterande mått har kylaren ett djup på 92 millimeter, samma som den medföljande fläkten, och bredden 114 millimeter. Vikten anges till 390 gram för enbart kylflänsen medan fläkten adderar 75 gram. Medföljer gör även en Low-Noise Adapter (L.N.A.) för fläkten och kylpastan NT-H1.

nh_l9a_am4_chromax_black_4_1.jpg

Noctua NH-L9a-AM4 Chromax Black är kompatibel med sockel AM4 och ska kunna användas tillsammans med samtliga av AMD:s nuvarande processorer för plattformen. Noctua rekommenderar dock processorer med som högst 65 W TDP.

Det rekommenderade priset för Noctua NH-L9a-AM4 Chromax Black anges till 49,90 EUR, vilket motsvarar drygt 500 kronor. Kylaren ska hitta ut på butikshyllor inom kort.

Vad tycker du om att Noctua släpper allt fler kylare i svart? Är det ett välkommet tillskott eller bör de stå fast vid sitt ikoniskt bruna tema?

Läs om Noctuas mörkare satsning: