Horizon: Zero Dawn i antågande – Sonys satsning på PC får mer stöd

Rykteskvarnen fortsätter kring Horizon: Zero Dawn, där Sony väntas göra en kursändring och börja släppa spel till PC/Windows.

Microsoft har börjat sammanfoga sin spelplattform Xbox med PC/Windows allt mer, där funktioner delas och spel släpps samtidigt till båda. Tanken är att bredda spelarbasen från enbart Xbox-spelare, vilket sprider investeringsrisken samtidigt som konsumenten ges fler möjligheter att välja plattform.

Konkurrenten Sony är däremot mer svårflörtad, som i regel hållit exklusiviteterna till Playstation. Nu verkar det som att begränsningarna kan lättas, i samband med att källor till Kotaku uppger att Horizon: Zero Dawn släpps till PC/Windows under 2020. Spelet erbjuder en öppen värld och mottog god kritik vid lanseringen, och det är inte första gången spelet sägs komma till datorer.

horizon-zero-dawn-rumored-to-be-coming-to-pc-frozen-wilds.png

De totalt tre källorna vill hållas anonyma, men sägs ha god insyn i Sonys produktplaner. Den påstådda lanseringen skulle innebära ett stort kliv för Sony, vars egenpublicerade eller egenproducerade titlar brukar användas för att driva försäljningen av Playstation-konsoler.

Även det för närvarande Playstation-exklusiva Death Stranding kommer till PC/Windows senare i år, något som också indikerar en kursändring. De båda speltitlarna baseras på samma spelmotor – Decima Engine – vilket gör att utvecklarna kan dra lärdom av portningen från varandra.

Understrykas bör dock att Microsoft tjänar pengar på Windows, vilket kan göra att bolaget är mer benäget att släppa spel till plattformen än konkurrenten Sony. Horizon: Zero Dawn kan släppas till PC/Windows redan den 20 februari 2020 enligt tidigare uppgifter, vilket troligen innebär ett avtäckande inom kort.

Läs mer om Sonys spelsatsningar:

4.jpg

I butiken: SweClockers Hexagon Mousepad

Nu är det äntligen dags. Efter månader av väntan finns SweClockers vrålsnygga musmatta att beställa i shoppen – dessutom med fri frakt!

Köp här!