Anandtech: "AMD:s styrkretsar TRX80 och WRX80 existerar inte"

Välrenommerade Anandtech slår hål på ryktena om de mer potenta styrkretsarna TRX80 och WRX80 för Ryzen Threadripper.

I upptakten till lanseringen av Ryzen Threadripper 3000-serien cirkulerade rykten om att AMD inte bara hade en, utan tre nya styrkretsar på gång. Utöver den redan lanserade TRX40 var det tal om TRX80 och WRX80, där förhandsspekulationer talat för att dessa skulle komma med en ny typ av moderkort med sockel STRX4 och stöd för åtta minneskanaler istället för fyra.

Tekniksajten Anandtech har grävt i uppgifterna och rapporterar att TRX80 och WRX80 inte finns. Källorna gör även gällande att de aldrig hört de båda namnen tidigare. Detta trots att de först listades hos standardiseringsorganet USB-IF, som står bakom just USB-standarden.

Samtidigt går det inte utesluta att TRX80 och WRX80 existerar, men att de ligger långt fram i tiden. Anandtech skriver vidare att uppgiftslämnarna har konkret insikt om lanseringar för de kommande 6–9 månaderna, men även vad som i dagsläget är planerat uppemot 18 månader fram i tiden.

Planerna som går längre än 9 månader framåt i tiden kan dock komma att ändras. En möjlighet är att TRX80 och WRX80 faktiskt existerar, men att AMD håller på dessa till ett senare tillfälle som en framtida lansering av Ryzen Threadripper 4000 "Genesis Peak" med arkitekturen Zen 3.

Separat från detta är att det ryktas om att Intels kommande "Comet Lake" med upp till 10 kärnor för konsumenter får två socklar – LGA 1200 och LGA 1159. Enligt Anandtech är endast LGA 1200 aktuellt för lansering, medan LGA 1159 inte ska släppas för konsumenter.

Uppgifterna kring LGA 1159 härrör från att Comet Lake med upp till 8 kärnor använder samma kisel som dagens Coffe Lake Refresh. Tidiga exemplar som skickats ut till partner använde därför en LGA 1150-sockel, medan Comet Lake i Core 10000-serien släpps för just LGA 1200.

Läs mer om senaste Ryzen Threadripper:

4.jpg

I butiken: SweClockers Hexagon Mousepad

Nu är det äntligen dags. Efter månader av väntan finns SweClockers vrålsnygga musmatta att beställa i shoppen – dessutom med fri frakt!

Köp här!