Lian Li avtäcker krympta PC-O11D Mini – kompakt ATX-chassi för vattenkylning

Med utbytbara moderkortsplåtar och stora glaspartier presenterar Lian Li PC-O11D Mini, som trots en volym på 38 liter har plats för fullstora moderkort och flera radiatorer.

Tillverkaren Lian Li är kanske främst känd som chassimakare och har gjort sig ett namn genom påkostade modeller av aluminium, där skrivbordschassit DK-04 och båtchassit PC-Y4 är två sådana exempel. På senare år har företaget också ägnat sig åt samarbete med överklockningsprofilen "der8auer", där det populära resultatet PC-O11 Dynamic har släppts i flera utföranden.

Nämnda låda är en rejäl historia med fokus på insyn i huvudkammaren och möjlighet till vattenkylning, vilket medför stora glasytor och ett fysiskt stort chassi. På CES 2020 presenterar den taiwanesiska tillverkaren en mindre variant i samma stuk, som har namnet PC-O11D Mini och bibehållet stöd för kraftfulla komponenter.

Lian Li o11 d mini.jpg

Den kommande produkten kan husera moderkort från formfaktorn Mini ITX upp till ATX och med chassit följer tre olika moderkortsplåtar. Valet av moderkort påverkar nämligen antalet fläkt- och radiatorplatser, i och med att respektive moderkortsplåt har olika antal expansionsplatser. En mindre modell förskjuter således systemet nedåt och lämnar plats för radiator i toppen och en bredare variant vid sidan.

Konkret listas stöd för tre 280 mm-radiatorer med Mini ITX-kort, medan Micro ATX innebär en 280- och en 240 mm-variant. Med fullstora ATX gäller istället dubbla 240 mm-radiatorer, alternativt fläktar med motsvarande storlekar. Baktill i chassit finns plats för en 140 mm-fläkt oberoende av moderkort.

I likhet med PC-O11 Dynamic-syskonet kommer Mini-modellen med front- och sidopanel av härdat glas, medan perforerad plåt återfinns i botten, taket och bredvid moderkortet. Bakom moderkortsplåten finns plats för ett nätaggregat av SFX-L-typ, dubbla 3,5-tumsenheter samt ytterligare fläktplatser.

Till skillnad från den större familjemedlemmen är nykomlingen placerad på fötter, vilket innebär att luftflöde från botten är möjligt i högre utsträckning. Därtill syns en liten skärm belägen på chassits front, som ur kartong visar logotyperna för Lian Li och "der8auer".

Lian Li o11 d mini anantech.jpg

Bildkälla: Anandtech

De lättillgängliga anslutningarna huserar vid botten av frontpanelen och består av en 3,5 mm-anslutning för ljud, dubbla USB Type-A samt en Type-C, men hastigheterna är i skrivande stund okända. Start- och reset-knapp återfinns på toppen av lådan, som har en total volym på 38 liter men okända yttermått.

► Läs alla artiklar från #CES-2020

Lian Li menar att prislappen för PC-O11D Mini landar någonstans under 100 USD, motsvarande 1 200 kronor. Mer konkreta uppgifter kring begränsningar för grafikkort och processorkylare, fysiska mått och pris blir sannolikt kända närmare lanseringen, som ska äga rum någon gång i maj.

Källa: Anandtech

Finns det något annat mastodontchassi på marknaden som du skulle vilja se i krympt format? Berätta i kommentarstråden!

4.jpg

I butiken: SweClockers Hexagon Mousepad

Nu är det äntligen dags. Efter månader av väntan finns SweClockers vrålsnygga musmatta att beställa i shoppen – dessutom med fri frakt!

Köp här!