Pimax introducerar VR-headseten 5K Super och Artisan

Entusiastfavoriten Pimax introducerar två nya VR-headset under CES 2020 – ett med skyhög uppdateringsfrekvens på 180 Hz och en modell med fokus på pressad prislapp.

Kinesiska Pimax har gjort sig kända för att skapa entusiastklassade VR-headset med saftiga specifikationer gällande upplösning, uppdateringsfrekvens och synfält. På CES 2020 breddar de utbudet med ytterligare två modeller, varav ett ska erbjuda en imponerande hög uppdateringsfrekvens på hela 180 Hz.

Först ut har vi modellen 5K Super, som bygger vidare på tidigare lanserade 5K Plus. Nytt är uppgraderade skärmpaneler, där vardera öga får tillgång till varsin LCD-baserad skärm med upplösningen 2 560 × 1 440 pixlar samt en rekordhög uppdateringsfrekvens på 180 Hz. Modellens synfält är specificerat till 200 grader samtidigt som headsetet är kompatibelt med Steam VR 1.0 samt 2.0.

Pimax-2.jpg
Pimax-3.jpg
Pimax-4.jpg

Näst på tur är den prispressade modellen Artisan, vilken är tänkt som en konkurrent till Valves Index. Detta tar ett steg ned i specifikationer från resten av fältet och erbjuder två LCD-paneler med 1 700 × 1 440 pixlar i upplösning. Skärmarna kan köras i en uppdateringsfrekvens upp till 120 Hz medan synfältet är specificerat till 170 grader.

Genom att skala ned specifikationerna kan Pimax träffa en prispunkt på 449 USD med Artisan, vilket kan jämföras mot 499 USD för Valve Index. Likt de andra modellerna i företagets sortiment syns stöd för ekosystemen Steam VR 1.0 samt 2.0, och därmed behålls kompatibilitet med exempelvis tillbehör från HTC Vive samt basstationer och handkontroller direkt från Valve.

Pimax-8.jpg

Slutligen visar Pimax den färdigställda versionen av sitt flaggskepp Vision 8K X, vilken gräsrotsfinansierades via Kickstarter i slutet av år 2017 och som sedan dess har försenats flera gånger. Det rör sig om ett toppspecificerat VR-headset med dubbla LCD-skärmar med upplösningen 3 840 × 2 160 pixlar för vardera skärm, samt en uppdateringsfrekvens på 75 Hz.

Enligt företaget ska en handfull exemplar av Vision 8K X skickas ut till Kickstarter-köpare under slutet av januari, medan samtliga som betalat för VR-headsetet via gräsrotsfinansiering bör ha det i handen senast i april. Därefter ska enheter börja skickas ut till de som förbokat modellen på sedvanligt vis.

► Läs allt från #CES-2020

Pimax 5K Super och Artisan väntas lanseras skarpt under årets första halva. Priset för 5K Super är ännu inte officiellt, men Artisan landar som nämnt på 449 USD.

4.jpg

I butiken: SweClockers Hexagon Mousepad

Nu är det äntligen dags. Efter månader av väntan finns SweClockers vrålsnygga musmatta att beställa i shoppen – dessutom med fri frakt!

Köp här!