Microsoft ger Windows-terminalen CRT-läge

Utöver ett läge som flörtar med gamla bildrörsnostalgiker får Windows-terminalen även tillskott i form av en sökfunktion.

Den som flitigt skriver kommandon i Windows-terminalen har sannolikt hängt med i IT-svängen länge nog för att ha utfört samma syssla på den tiden när CRT var den regerande tekniken bland datorskärmar. Microsoft verkar ha insett detta då en kommande uppdatering till kommandoverktyget Windows Terminal lägger till ett grafiskt läge som efterliknar just bildrörsskärmar.

Windows_Terminal_CRT.jpg

Ett flertal kommande funktioner beskrivs i Microsofts inlägg på utvecklarportalen Github, där en av de experimentella funktionerna är ett CRT-läge för terminalen. Användaren får själv aktivera läget vilket applicerar horistontella linjer, så kallade scanlines, över terminalfönstret.

Windows_Terminal_sök.jpg

Utöver denna mer lekfulla funktion utökar Microsofts även terminalens kapacitet med mer praktiskt användbara funktioner. En sådan är en sökfunktion som låter användaren söka i öppna flikar efter önskad text, vilket kan användas för att söka bland de kommandon eller resultat som visas i någon av de ofta mångtaliga flikar utvecklare tenderar att ha öppna.

Ett nytt tillskott relaterat till antalet öppna flikar är möjlighet att ändra storleken på flikarna. Vidare nyheter innefattar möjligheten att applicera specifika inställningar för samtliga terminalprofiler. Dessa nyheter följer den föregående uppdateringen där delad vy introducerades i terminalen, vilken gör det möjligt att visa två terminalfönster sida vid sida.

Den kommande uppdateringen av Windows-terminalen finns tillgänglig som testversion nu, och lanseras i skarp version den 14 januari.

Kittlas ett CRT-läge din nostalgiska ådra eller en ploj-funktion du aldrig skulle aktivera?

4.jpg

I butiken: SweClockers Hexagon Mousepad

Nu är det äntligen dags. Efter månader av väntan finns SweClockers vrålsnygga musmatta att beställa i shoppen – dessutom med fri frakt!

Köp här!