MSI Optix MEG381CQR är välvd IPS-skärm på 37,5 tum

Med profiler baserade på ansiktsigenkänning och en OLED-skärm för styrning satsar MSI på att sticka ut med högpresterande spelskärmen Optix MEG381CQR.

Under CES 2020 avtäcks nya produkter på löpande band, och ett av företagen på mässgolvet är taiwanesiska MSI. I likhet med andra jättar från landet såsom Asus och Gigabyte satsar bolaget på att bredda produktportföljen och har därför på senare år lanserat en mängd skärmar med fokus på spelande.

MSI-Optix-MEG381CQR-1.jpg
MSI-Optix-MEG381CQR-2.jpg
MSI-Optix-MEG381CQR-5.jpg

Nu tillkommer en medlem i familjen, MSI Optix MEG381CQR på 37,5 tum. Paradnumren stavas hög upplösning parat med hög uppdateringsfrekvens, där dessa landar på 3 840 × 1 600 pixlar respektive 144 Hz. Därtill implementerar MSI en liten OLED-skärm nere i vänstra hörnet för kontroll av skärmens inställningar via ett närliggande skrollhjul.

Längsmed skärmens underdel löper dessutom en RGB-belyst list, som även den kontrolleras via OLED-panelen. Satsningen på tekniskt godis stannar inte där, utan skärmen bestyckas med ansiktsigenkänning som laddar specifika inställningsprofiler baserat på vem som sitter framför skärmen.

Nämnvärt är att den inte helt vanliga upplösningen är en konsekvens av det ultrabreda bildförhållandet 24:10, och att skärmen erbjuder en medelmjuk välvd utformning med en radie om 2 300 millimeter (2300R). I likhet med många moderna spelskärmar finns även variabel uppdateringsfrekvens.

► Läs allt från #CES-2020

Slutligen certifieras skärmen enligt VESA Display HDR 600, vilket innebär att skärmen kan nå en relativt hög ljusstyrka på 600 nits samt kan justera kontrasten zonvis via local dimming. MSI Optix MEG381CQR lanseras mot årets slut till en ännu okänd prislapp.

Får de påkostade specifikationerna och tekniska godiset på spelskärmen att rycka i köptarmen, eller känns det överflödigt? Diskutera i kommentarstråden!

4.jpg

I butiken: SweClockers Hexagon Mousepad

Nu är det äntligen dags. Efter månader av väntan finns SweClockers vrålsnygga musmatta att beställa i shoppen – dessutom med fri frakt!

Köp här!