MSI Creator 17 är högpresterande bärbar dator med Mini LED och HDR 1000

MSI tar trenden med zonbaserad bakgrundsbelysning och ljusstark HDR till den senaste versionen av den bärbara datorn Creator 17.

En tydlig trend för senaste snittets flaggskeppsskärmar är zonbaserad bakgrundsbelysning, där exempelvis Asus och Acer visat upp modeller som använder Mini LED-paneler för ändamålet. Fördelen med detta är att det går att släcka ner partier av skärmpanelen för djupare svärta samtidigt som det går att uppnå riktigt hög ljusstyrka för exempelvis HDR-innehåll vid behov.

MSI-Creator-17-Mini-LED-1.jpg
MSI-Creator-17-Mini-LED-7.jpg
MSI-Creator-17-Mini-LED-8.jpg
MSI-Creator-17-Mini-LED-9.jpg

På CES 2020 presenterar MSI den första bärbara datorn som bestyckas enligt detta koncept i form av Creator 17. Modellen är utrustad med en 17-tums IPS-baserad panel från AU Optronics med tillhörande bakgrundsbelysning av typen Mini LED. Den sistnämnda är uppdelad i 240 zoner som kan tändas och släckas individuellt beroende på innehållet som visas på skärmen.

Bildskärmen har en upplösning på 3 840 × 2 160 pixlar och är specificerad att klara 100 procent av färgrymden DCI-P3. Tack vare Mini LED-panelen klarar skärmen av att knuffa ut en ljusstyrka på maximalt 1000 nits, vilket räcker till för att få den certifierad enligt standarden VESA Display HDR 1000.

Komponentmässigt utrustas Creator 17 med processorer upp till Intels tionde generationens Core i9 samt grafiklösningar upp till Geforce RTX 2080 Max-Q. Övriga specifikationer har ännu inte spikats utan väntas avtäckas närmare lanseringen.

► Läs allt från #CES-2020

MSI Creator 17 med Mini LED väntas dyka upp i butik under årets första kvartal. Prisnivåerna på de olika konfigurationerna är än så länge okända.

4.jpg

I butiken: SweClockers Hexagon Mousepad

Nu är det äntligen dags. Efter månader av väntan finns SweClockers vrålsnygga musmatta att beställa i shoppen – dessutom med fri frakt!

Köp här!