Phanteks aprilskämt Evolv Sound Mini lanseras på CES 2020

Resultatet av ett aprilskämt är numera en seriös satsning från Phanteks, som lanserar chassi-stöpta högtalare och arbetar på en soundbar.

Under fjolåret bjöd Phanteks på ett aprilskämt, där de visade renderingar av ett par högtalare med samma design som bolagets chassi Evolv X. Många av Phanteks följare på sociala medier ville dock att skämtet skulle bli verklighet och nu har det utvecklats till en seriös satsning.

CES2020_Evolv_Sound_Mini_1.jpg
CES2020_Evolv_Sound_Mini_2.jpg
Phanteks-Sound-2.jpg
Phanteks-Sound-3.jpg

Efter att ha visat en tidig prototyp på Computex 2019 lanserar nu Phanteks de nya datorhögtalarna Evolv Sound Mini. Det stora dragplåstret är precis som i det ursprungliga aprilskämtet att högtalarna matchar Evolv X designmässigt, vilket så klart även innebär att de är bestyckade med RGB-belysning.

Högtalarnas chassi bygger på ABS-plast och paret kopplas samman genom en avtagbar Micro USB-kabel, medan strömmatning sker genom en USB Type-C. Dessa kopplas sedan in till valfri enhet genom en ensam 3,5 mm-anslutning. RGB-belysningen kan styras genom en knapp på sidan av samma högtalare med själva ljudanslutningen.

Phanteks-Sound-1.jpg
CES2020_Evolv_sound_bar_1.jpeg
CES2020_Evolv_sound_bar_2.jpeg
CES2020_Evolv_sound_bar_4.jpeg

Samtidigt passar Phanteks på ett visa prototypen Evolv Sound Bar, som tar samma designspråk men till ett större format. Även här handlar det om RGB-belysning och anslutning sker antingen via kabel eller Bluetooth. Phanteks Evolv Sound Bar kan även parkopplas trådlöst och ställas upprätt, vilket gör dessa till en mer potent ljudlösning än minstingen Evolv Sound Mini.

► Läs allt från #CES-2020

Phanteks Evolv Sound Mini lanseras i januari till ett rekommenderas pris om 29,90 EUR, motsvarande cirka 320 kronor. Bolagets kommande soundbar lanseras under årets andra kvartal till en ännu inte känd prislapp.

De flesta använder numera enbart headset till sin stationära dator. Är du en av dem som fortfarande använder högtalare? Sitter du med ett Evolv X-chassi och är intresserad av de temariktiga högtalarna? Dela med dig i kommentarerna!

4.jpg

I butiken: SweClockers Hexagon Mousepad

Nu är det äntligen dags. Efter månader av väntan finns SweClockers vrålsnygga musmatta att beställa i shoppen – dessutom med fri frakt!

Köp här!