EVGA släpper rekordbilligt Geforce RTX 2060

Trots att Nvidia inte har något nytt att visa upp på årets CES-mässa visar EVGA upp ett ordentligt prispressat Geforce RTX 2060.

CES-mässorna kan vara en guldgruva i grafikkortsnyheter eller motsvarande för processorer. Däremot blir det extra radiotystnad när varken AMD eller Nvidia har något nytt att visa upp, och som exklusiv partner till de sistnämnda straffas EVGA extra hårt av bristen på nya grafikkort.

EVGA-Geforce-RTX-2060-KO-1.jpg
EVGA-Geforce-RTX-2060-KO-2.jpg
EVGA-Geforce-RTX-2060-KO-3.jpg

Därför tog EVGA sakerna i sina egna händer och skapade en modell som de själva kallar för Geforce RTX 2060 KO, vilken har en enkelt uppgift – pressa priset. Det ska ha gjorts möjligt genom att dra ned på många onödigt höga kostnader, utan att det ska påverka prestandan på ett negativt sätt.

EVGA-Geforce-RTX-2060-KO-8.jpg
EVGA-Geforce-RTX-2060-KO-9.jpg
EVGA-Geforce-RTX-2060-KO-6.jpg
EVGA-Geforce-RTX-2060-KO-5.jpg

EVGA siktar på ett pris runt 300 USD, vilken ställt mot referensmodellen av Geforce RTX 2060 är drygt 50 USD lägre. Lyckligtvis märks inte den prissänkningen av på kylaren, vilken även används i bolagets GTX 16-serie. Grafikkortet bestyckas även med semi-passiv fläktkurva och blir därmed ljudlös vid vila.

► Läs alla artiklar från #CES-2020

EVGA Geforce RTX 2060 KO är planerat att lanseras redan nästa vecka, men det kommer troligen dröja en liten stund innan den svenska marknaden får lägga vantarna på kortet.

4.jpg

I butiken: SweClockers Hexagon Mousepad

Nu är det äntligen dags. Efter månader av väntan finns SweClockers vrålsnygga musmatta att beställa i shoppen – dessutom med fri frakt!

Köp här!