Silverstone förbereder flaggskeppschassit Alta F1

Det blir en återkomst av okonventionell inre design när Silverstone visar sitt nya flaggskeppschassi Alta F1 med tydliga arv från den populära Raven-serien.

I sitt övre produktsortiment av chassin har Silverstone ofta experimenterat med ganska annorlunda lösningar gällandes inre layout. Den mest stilbildande av dessa är utan tvekan Raven-serien, i vilken insidan på många modeller är vriden 90 grader med en kyllösning som trycker luft från botten och knuffar ut den i toppen likt en skorsten. Detta ska enligt företaget ska vara optimalt ur en kylsynpunkt.

Silverstone-Alta-F1-3.jpg
Silverstone-Alta-F1-1.jpg
Silverstone-Alta-F1-4.jpg

Denna design gör en repris med Silverstones nya chassi Alta F1, vilket visas i prototypform på årets CES-mässa. Modellen är en tematisk uppföljare till företagets Fortress-serie, och har likt den generösa mängder tjock aluminiumplåt på både framsidan och toppen. Ovanpå detta syns en stor sidopanel av härdat glas som hålls på plats med snabbfästen.

Silverstone-Alta-F1-8.jpg

På insidan syns den klassiska 90-gradersvridningen som Silverstone gjort sig kända för, men ventilationslösningen har dock genomgått en evolution. Hos tidigare modeller har företaget förlitat sig på att skapa ett positivt lufttryck och endast ha insugsfläktar i botten som trycker luft genom chassit.

Denna lösning fungerar enligt Silverstone inte fullgott längre när grafikkortsmakarna gått från radialfläktar på sina modeller. Kylarlösningen trycker ut den varma luften ur chassit, men numera är axialvarianter vanligare, vilka istället dumpar värmen i lådan.

Silverstone-Alta-F1-5.jpg

För att lösa detta behövs mer resurser på utblåsfronten, vilket Silverstone har löst genom att montera en ram för fläktmontering på chassits topp som placerats ovanför utgångarna från moderkortet och grafikkortet. För att kablar inte ska åka in i fläktarna har ett system av kabelöglor monterats utmed baksidan av stommen.

En intressant del av chassikonstruktionen är att man kunnat basera den på befintliga stommar ur företagets tidigare sortiment. Den som granskar insidan något kan se den ursprungliga chassistommen som vänts 90 grader och integrerats med aluminiumskenorna som skapar den slutgiltiga konstruktionen.

► Läs allt från #CES-2020

Silverstone Alta F1 är fortfarande i prototypstadiet men väntas färdigställas under årets andra hälft. Priset för chassit utan fläktar sägs landa på 150 euro, motsvarande cirka 1 600 kronor.

4.jpg

I butiken: SweClockers Hexagon Mousepad

Nu är det äntligen dags. Efter månader av väntan finns SweClockers vrålsnygga musmatta att beställa i shoppen – dessutom med fri frakt!

Köp här!