Samsung avtäcker extern SSD-lagring med fingeravtrycksläsare

Med de externa lagringsenheterna i Portable SSD T7-serien kombinerar Samsung snabba överföringshastigheter med fingeravtrycksläsare.

I Samsungs monter på CES-mässan visar företaget upp de externa lagringsenheterna i Portable SSD T7-serien, vilka är uppföljare till Samsungs befintliga T5-serie. Likt namnet antyder handlar det om extern SSD-lagring med snabba överföringshastigheter, och den stora nyheten denna gång är att innehållet kan krypteras via användarens fingeravtryck.

Samsung-Portable-SSD-T7-Touch-5.jpg
Samsung-Portable-SSD-T7-Touch-4.jpg
Samsung-Portable-SSD-T7-Touch-3.jpg
Samsung-Portable-SSD-T7-Touch-2.jpg

Produktserien består av två modeller, där Portable SSD T7 sällskapas av T7 Touch där den sistnämnda modellen bestyckas med tidigare nämnd fingeravtrycksläsare. Informationen på enheten krypteras med 256-bitars AES-kryptering, vilket kan användas även för traditionell kryptering oberoende av fingeravtrycksläsaren.

Båda modellerna använder internt NVMe-gränssnittet och ansluter till externa system över protokollet USB 3.2 Gen 2, vilket möjliggör hastigheter om 10 Gbps. Gränssnittet från enheten är USB Type-C, och med i paketet ingår sladdar för att ansluta till system med både USB Type-C och Type-A.

Sett till prestanda kan enheterna nå läshastigheter på upp till 1 050 MB/s och skrivhastigheter på upp till 1 000 MB/s. Vikten ligger på 58 gram och produkterna kommer med tre års garanti.

► Läs alla artiklar från #CES-2020

Samsung SSD Portable T7-serien kan fås i storlekar om 500 GB, 1 TB samt 2 TB. Priserna för de tre lagringskonfigurationerna hamnar på 1 699 kronor respektive 2 599 kronor och 4 899 kronor. Säljstart sker inledningsvis med Portable T7 Touch under andra kvartalet 2020, följt av Portable T7 senare samma kvartal.

4.jpg

I butiken: SweClockers Hexagon Mousepad

Nu är det äntligen dags. Efter månader av väntan finns SweClockers vrålsnygga musmatta att beställa i shoppen – dessutom med fri frakt!

Köp här!